Wednesday, March 23, 2011

alhamdulillah...

so, hari yg dinanti-nantikan tlah berlalu...

hari ini aku bgun awal n sy solat hajat. berdoa kpd Yang Maha Esa spy bg kejayaan kpd aku n kawan2 dlm spm. hari ini ayah cuti coz nak g ambik result... umi pown half day jer... so pkul 9.50 aku da smpai kat skolah...

tunggu punya tunggu kira2 pkul 12 bru keputusan diumumkan...
mula2 pkp bgitau... 26 org jer dpt straight A's. 19 kelas 5UL (kelas aku) n 7 org klas 5UK. then aku trmenung. pujuk hati agar redha kalau x dapat straight A's. sorg2 kawan2 aku naek. start ngan Tasneem as best student 4 my school... Tas dpt 10a+ n 1a.. pastu Fatini, then Irfani, then Anis Faten then x igt doh sapo...

msa tgk kwan2 aku naek stage, aku b'monolog, msa 2 hati dah redha klau x dpt pown..
(umi ayah, maaf kak long x leh bg hadiah kejayaan kak long hari ini...solehah, redhalah kalau nama awk x kena pggil pown...sbb Allah dah atur khidpan ini begitu indah utk awk jalani)

n then tak lama pahtu... ustzh Ainun slku pengerusi mjlis pown announce... Nursalihah binti Muhamad Nasir (ustzah slah pronounce nama... MySpace ) ...
n aku was like tak percaya n trus pluk umi yg setia menemani di sisiku...umi plak say "gi ambik nuh result"... aku was like this masa 2...MySpacelari2 pergi ambik result... (over sgt onion nie)

naek atas stage pkp tanya "nalim ko?" .... aku plakMySpace ... honestly aku mmg tak cayer aku bleh dpt straight A's... trun stage g cari ayah salam ngan ayah... sgt touching.. balik tmpat duduk tdi tgok blik slip... "betul ko hok aku nih?"

betul doh nama 2...



posing... 1, 2 click!click! click! (x tahu nk tgk hok mana)


bunga raya smbgn ustzh hachinah...simpan jgn x simpan...

*hidup ini penuh ujian... n Allah pilih utk bg ujian kesenangan kpd aku saat ini...

Ya Allah smg aku x riak n lagha dlm nikmat ini...


p/s: kejayaan ini adalah especially buat umi n ayah yg byk berkorban utk kak long. terima kasih umi n ayah...buat cg2 skd1, smkanl, plkn, al-amin, n semua cgu n cgi yg prnh mendidik sy, thank u so much...buat kawan2, adik2, family n smua yg sntiasa support, jazakumullahu khairan kasiran...
MySpace all praises to Allah... Alhamdulillah!

5 comments:

❤sayashahrina❤ said...

suka sgt2 tgok result awak... ;)
cun + cantik + GEMPAK!!!hehe...
btw, congrates...
smoga mnjadi seorang doktor yg berjaya... ^_^

syazwani said...

mabruk alaiki :)

ana♥solehah said...

syukran...all praises to Allah

waniey.simplesoul said...

congrate..lawa rsult..:-)

ana♥solehah said...

thank you...rezeki dri Allah